Mantelzorger

Het begint met een boodschapje, helpen met de administratie, toch nog even langs gaan om te kijken of alles goed gaat … en dan opeens bent u mantelzorger en zorgt u langdurig en onbetaald voor uw hulpbehoevende partner, ouder, of ander familielid, vriend, buur of kennis. U heeft er niet voor gekozen, het is u overkomen. Van Neynsel staat ook voor mantelzorgers klaar met raad en daad.

Oog voor u

Wij weten als geen ander dat mantelzorg veel van u vraagt, want u doet dit naast uw eigen (drukke) bestaan. Voor Van Neynsel bent u heel belangrijk: een onmisbare aanvulling op de professionele zorg die wij uw naaste bieden. Daarom willen wij u zoveel mogelijk ondersteunen, onder meer met:

  • Advies en informatie
  • Het bespreken van het zorgleefplan
  • Informele themabijeenkomsten
  • Geestelijke verzorging

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Een moment voor uzelf

Heeft u behoefte aan tijd voor uzelf? Bespreek dit gerust met de eerst verantwoordelijk verzorgende (EVV’er). Een van onze ruim 400 vrijwilligers wil vast en zeker een activiteit met uw naaste overnemen. Dan heeft u even de handen vrij of een moment voor uzelf.

.

.

Doorleefplan Dementie

Bent u mantelzorger van iemand met de diagnose dementie? Van Neynsel ontwikkelde een uniek Doorleefplan Dementie,  samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de organisatie Saar aan Huis. In het Doorleefplan vindt u tips en adviezen voor voeding, beweging, activiteiten en veiligheid. Tips die helpen bij hoe iemand zo lang mogelijk ‘zijn oude en nieuwe zelf’ kan zijn, zonder dat u bemoedert. U moet vooral gewoon door kunnen leven.

Bestellen

Via bol.com kunt u het Doorpleefplan Dementie bestellen. De kosten bedragen € 14,95.

Wist u dat …

… u recht hebt op een cliëntondersteuner?

Wanneer uw naaste zorg nodig heeft, en dit krijgt vanuit de Wlz en Wmo, heeft u recht op gratis en onafhankelijke ondersteuning in de vorm van een cliëntondersteuner. Een cliëntondersteuner helpt en denkt mee over zorg en ondersteuning: wat past bij uw naaste, welke keuzes kunt u samen maken? Deze persoon is niet verbonden aan een zorgorganisatie, en is dus echt onafhankelijk.

Op een creatieve en flexibele manier wordt meegedacht over de mogelijkheden van de zorg. Ook kan de cliëntondersteuner bemiddelen als het contact met een zorgaanbieder moeizaam verloopt.

Meer weten? Zie de websites van Regelhulp en Zorgleefplanwijzer.